DARWİN’İ ZORA SOKAN ESTETİK ANLAYIŞI: TAVUSKUŞLARI
Tavuskuşları, son derece görkemli ve parlak tüylere sahip estetik canlılardır.
Mavi gözlerle süslü, sedefli, altın ve yeşil tüylerden meydana gelmiş kuyruğunu yelpaze gibi açan tavuskuşu, Allah’ın Yaratmasındaki Kusursuzluğun ve Üstünlüğün tecellilerindendir.
Kendi 110 – 125 cm kadar olan kuşun kuyruğu, yaklaşık 120 cm uzunluğundadır.
Darwin’in ortaya attığı doğal seleksiyon şartlarında, bu uzunlukta ve büyüklükte bir kuyruğun kuşa dezavantaj sağlaması gerekir.
Hem taşıması ağırdır, hem de uçmak için ona herhangi bir avantaj getirmez. Hayatta kalmak için kaçması ya da koşması gerektiğinde, kuyruğunun ağırlığından dolayı kaçamayacağından türünün kısa süre sonra hemen yok olması gerekir.
Üstelik, üzerindeki parlak renklerin de “hayatta kalmak” için getirebileceği hiçbir avantaj yoktur.
Bu nedenle, Darwin çeşitli kuş türlerini inceleyip kuşlardaki çeşitliliği doğal seleksiyon yoluyla açıklamaya çırpınırken; teorisini en çok açmaza sürükleyen canlılardan biri Tavuskuşları olmuştur.
Tavuskuşlarının tüylerindeki rengarenk sanatı evrim teorisiyle bir türlü açıklayamayan Darwin, büyük bir çaresizliğe düşmüştür.
Bu görkemli kuşlar üzerinde düşünüp düşünüp “Hiçbir anlam ifade etmiyor, nasıl olur?” diyerek günler geçirmiştir.
Tavuskuşları, Allah’ın Varlığı’nın en net gerçek olduğunu ispatlayan “yaşayan bir delildir”.
Allah, Kendi İhtişamı’nı bu canlı üzerinde tecelli ettirmiş, “Her Yaratmayı Bilen” Olduğunu bu canlı üzerindeki muazzam sanat ve estetik anlayışıyla İlan Etmiştir.
İnsanın hayal bile edemeyeceği kadar detaylı bir sanatla her bir tüyü ince ince işlenmiş bu canlıyı gören bir insanın, hemen Allah’a iman etmesi, Allah’ın varlığına kesin kez kanaat getirmesi gerekir.
“Allah, bu dünyada bu kadar detaylı bir sanat yaratıyorsa; ahirette neler yaratacaktır” diye düşünerek içinde cennete karşı bir özlem ve heyecan uyanması gerekir.
Allah, Kuran’da -insanların Allah’ın Kudreti’ni takdir edebilmeleri için- kimi canlıları süs olarak yarattığını bir ayette şöyle haber vermektedir:
Kaynak: http://www.sciencenewsforkids.org/articles/20090211/Note3.asp