Lucy kandırmacası (Australopithecus afarensis)
Lucy, 1973 yılında Donald Johanson tarafından Etiyopya’daki Afar bölgesinde bulunan ve bu bölgeden hareketle Australopithecus afarensis olarak adlandırılan bir fosildir. Lucy uzun yıllar insanın evrimi senaryosunda aranan kayıp halka olarak gösterilmiştir. Ancak son bilimsel bulgular nedeniyle artık evrimci kaynaklar tarafından da itibar görmemektedir. Son dönemlerde Australopithecus’un insanın atası sayılamayacağı, ünlü Fransız bilim dergisi Science et Vie‘nin Mayıs 1999 sayısında kapak konusu olmuştur. Dergide “Adieu Lucy” (Elveda Lucy) başlığı kullanılarak, Australopithecus türü maymunların insanın soy ağacından çıkarılması gerektiği yazılmıştır. St W573 kodlu yeni bir Australopithecus fosili bulgusuna dayanılarak yazılan makalede şu cümleler yer almaktadır:
Yeni bir teori Australopithecus türünün insan soyunun kökeni olmadığını söylüyor… St W573’ü incelemeye yetkili tek kadın araştırmacının vardığı sonuçlar, insanın atalarıyla ilgili güncel teorilerden farklı; hominid soy ağacını yıkıyor. Böylece bu soy ağacında yer alan insan ve doğrudan ataları sayılan primat cinsi büyük maymunlar hesaptan çıkarılıyor… Australopithecuslar ve Homo türleri (insanlar) aynı dalda yer almıyorlar, Homo türlerinin (insanların) doğrudan ataları, hala keşfedilmeyi bekliyor.73
Bilimsel bulgular, Australopithecus sınıfının en ünlü örneği sayılan “Lucy” hakkındaki evrimci varsayımları da temelsiz bıraktı. Ünlü Fransız bilim dergisi Science et Vie, Şubat 1999 sayısında “Elveda Lucy” (Adieu Lucy) başlığını atarak bu gerçeği kabul ediyor ve Australopithecus’un insanın atası sayılamayacağını onaylıyordu.
http://harunyahya.org/tr/Evrim-Sozlugu/15986/Lucy-kandirmacasi-(Australopithecus-afarensis)