Sayın Adnan Oktar’ın Darwinizm’le ilmi mücadeleyi teşvik eden açıklamalarının etkisi
Sayın Adnan Oktar 1979 yılından bu yana yaklaşık 30 yıldır Darwinizm’e karşı büyük bir ilmi mücadele yürütmektedir. Ve bu mücadele Darwinizm’in ilmen yerle bir olmasının en önemli vesilelerinden biri olmuştur. 70’li yıllarda Türkiye’de Darwinizm’e inananların oranı %90’ları bulurken, bugün Türkiye dünyada Darwinizm’e en az inanılan ülke olmuştur. Elbette bunda Sayın Adnan Oktar’ın evrim teorisiyle ilgili hazırlamış olduğu 100’den fazla kitabın, Sayın Adnan Oktar’ın eserlerinden faydalanılarak hazırlanan onlarca internet sitesinin ve belgeselin, yüzlerce makale ve gazete ilanının çok büyük etkisi vardır. Tüm bu çalışmalar, Darwinizm’in geçersizliği konusunda halkın tam anlamıyla bilinçlenmesini sağlamıştır.
Sayın Oktar’ın eserleri ve ilmi çalışmaları yalnız Türkiye’de değil, dünyada da büyük yankı uyandırmakta, Batı’nın en önemli bilimsel dergileri Sayın Adnan Oktar’ı Darwinizm konusundaki çalışmaları nedeniyle “uluslararası kahraman” olarak nitelendirmektedir. Özellikle Sayın Oktar’ın en son eserlerinden biri olan Yaratılış Atlası başta Fransa olmak üzere tüm Avrupa ve Amerika Darwinistleri arasında büyük paniğe vesile olmuş, bu muhteşem eser Batı basınında “Deprem etkisi meydana getiren kitap”, “Gökgürültüsü gibi patlayan kitap”, “Yetkilileri şoka uğratan kitap” gibi olağanüstü tasvirlerle yer almıştır.
Sayın Adnan Oktar’ın müthiş etki uyandıran bu çalışmaları sırasında önemle üzerinde durduğu ve konuşmalarında sık sık ifade ettiği bir husus da, tüm Müslümanların Darwinizm’e karşı ilmi mücadelede aktif olmalarıdır. Darwinizm’le İlmi Mücadelenin Önemi isimli kitabında tek başına bu konuyu ele alan Sayın Adnan Oktar, çeşitli televizyon kanalları ve gazetelerle yaptığı röportajlarda da Müslümanların bu önemli sorumluluğunu sürekli hatırlatmaktadır. Allah’ın birliğini ve din ahlakını gereği gibi tebliğ etmek için, öncelikli olarak Hz. İbrahim’in putları yerle bir etmesi gibi, Darwinizm’in fikren ortadan kaldırılması gerektiğini anlatan Sayın Oktar’ın bu açıklamalarının etkileri gün geçtikçe daha çok ortaya çıkmaktadır.
Müslüman düşünürler, ilim adamları, fikir önderleri ve geniş kitleler, özellikle son dönemlerde Darwinizm’e yönelik ilmi faaliyetlere yönelmişlerdir. Bunun en son örneklerinden biri de, Prof. Dr. Arif Sarsılmaz’ın hazırladığı 110 Soruda Yaratılış ve Evrim Tartışması isimli kitaptır. Bu tarz çalışmaların olması ve artması, Müslüman Türk dünyası için önemli bir gelişmedir ve Sayın Adnan Oktar’ın yaklaşık 30 yıldır devam eden ilmi mücadelesinin önemli neticelerinden biridir.
Al Baghdadi TV, 29 Haziran 2008Adnan Oktar: Asrımızda felsefe son derece önemli, Darwinizm felsefesi, Darwinizm materyalizm yani tabiyun taanu dediği Said Nursi hazretlerinin, tabiyun taanu dediği Darwinizm, tabiatçılık düşüncesi, bu asrın en büyük putudur. BU EN BÜYÜK PUTUN KIRILMASI GEREKIYORDU. BİZİM YAPTIĞIMIZ BU EN BÜYÜK PUTU KIRMAK OLDU. Avrupa’da tam bir şok meydana geldi. Avrupa’da, Fransa’da, İtalya’da bütün yabancı gazeteler bunu şaşkınlık ve hayretle duyurdular. Hakikaten çok büyük net netice alındı. Yapılan anketlerde hakikaten Darwinizm’in Avrupa’da yerle bir olduğunu görüyoruz. Allah’a hamdolsun, Allah böyle bir başarı meydana getirdi. Demek ki ilmi çalışma, telkin metotlarında Allah insanlar, gayret ederse başarı veriyor. Bunu görüyoruz. İnşaALLAH. |
Azerbaycan TV, 11 Haziran 2008Muhabir: Hocam, birde çok entresan şimdiye kadar hiçbir İslam alimi, Darwinizm’i öyle karşısına alıp, mücadele etme yolunu tutmadı. Çok entresan hiçbirisi ama. Şimdi onlar bunu böyle önemsiz mi gördüler yoksa siz mi önemli gördünüz nasıl oldu hocam bu? Peki neden siz sadece bu konunun üzerine düşüyorsunuz. Şimdi insanlar Darwinist olmadığı zaman ne olacak hocam?Adnan Oktar: Bence İslam alimleri Darwinizm’i ilmi yönden ezemeyeceklerini anladıkları için bu işe girmemiş olabilirler. Yani işin doğrusu bu. Fakat ben ilmi yönden çok rahat ezeceğimi anladım. Ve hakikaten de ezdim. Hem de ne ezme böyle, ayaklar altında bu yüzden Allah’a şükrediyorum. Elhamdülillah, o dediğiniz de doğru hakikaten bu yüzyılda çıkan bir teori bu ve hiçbir İslam alemi benim tarzımda bunu tam anlamıyla ezen karşına alan bir mücadele yapmamıştır. Yani çok hafif değinmeler tarzında olmuştur. Flu değinmeler şeklinde olmuştur. O yönden Allah’a hamd ediyorum.
Muhabir: Hocam peki neden mesela Darwinizm olmadığı zaman yani bu Azerice “Tekamül nazeriyesi” deniyor ona, tekamüle insanlar inanmadığı zaman ne olacak hocam? Şimdi diyelim ki Darwinizm yok insanların hepsi Allah’a inanacak mı hocam? Adnan Oktar: Boşluk kalmaz, mutlaka onunla doluyor. Yani ikinci bir ihtimal olmuyor. |
MPL TV, 23 Nisan 2008Adnan Oktar: En hayati konu odur. YANI MÜSLÜMANLAR BELANIN NEREDEN GELDİĞİNİ PEK BİLMİYORLAR. YANİ BİR ASİT YAĞMURU VAR AMA, NEREDEN GELİYOR BU HAVADAN GELİYOR? BU ASİT YAĞMURU BU DARWINİZM’DEN GELİYOR BU BELA. Yani nerede Müslümanlar’a bir eziyet varsa, nerede bir ızdırap varsa, acı varsa onun kökeninde mutlaka Darwinizm vardır.MPL: Şimdi onu soracaktım. İlk sorum aslında oydu. Neden Darwin? Yani bu kadar önemli mi, gerçekten Darwin teorisinin çökertilmesi?
Adnan Oktar: Darwinizm olmasa dünyada hiç bu fitnelerin hiç biri olmaz. MPL: Yani bütün fitneler oradan mı başlıyor? Adnan Oktar: Tabi, tabi. Yani I. Dünya Harbi, II. Dünya Harbi, komünizm, faşizm, şu andaki terör bunların tamamının kökünde Darwinizm vardır. Mesela masonluğun ana felsefesidir Darwinizm. Darwinizm’i çektin mi, masonluk havada kalır. Komünizm tamamen yok olur. Faşizmin hiçbir anlamı kalmaz. |
Samanyolu Haber, 4 Eylül 2008
Haber 3 İnternet Haber Sitesi, 27 Ağustos 2008 |